2009 m. vasario 14 d., šeštadienis

Chang Saen, Tailandas


2009 02 01

Mekongo pakrantės nutūptos mažyčių, vakarais karučiuose atvažiuojančių, kavinukių. Bambuke garinta žuvis, kokosais kvepianti sriuba, citrinžolės arbata. Tailandas šypsosi ir vėl priima mus keliems mėnesiams.

Praleidom visą vakarą kartu, bet nespėjom susipažinti. Labai trumpai kirptas, pailgą veido formą griežtina kumpa nosis bei atsainiai parinkti akiniai. Paaugliškai ištįsusias kojas įspraudęs į akivaizdžiai per trumpas kelnes, besimataruojančios rankos išduoda, jog per 33 egzistavimo metus, taip ir nesusigyveno su savo kūnu. Dažnai vartoja žodžius „šlykštu“, „mama“, „nuobodu“ „Palestina“ „medžiai“, „pinigai“, „pinigai“, „didžiuotis“, „pinigai“. Vis dar gyvena su mama, nes nereikia už nieką mokėti. Demonstruoja trijų paskutinių dienų nufotografuotus 652 kadrus, iš kurių 638 medžių šakos ir lapai. Likę kadrai - žydinčių ir jau nebežydinčių gėlių. Labai išgyvena, kai vieno iš jų vos neištrinu. Kiekviena pokalbio tema baigiasi palestiniečių niekingo gyvenimo sakmėmis. Labai patinka vienam keliauti, kadangi nereikia prie nieko derintis, planuojant veiklą. Paskutiniuose 4 miestuose, užsibūna po vieną dieną, nes, atvykęs nežino ką veikti. Su savimi turi atsivežęs 2 kompaktus orchidėjų nuotraukų.

Autobusų kompanijos bilietų pardavėjas, paklaustas apie autobusų grafiką, kažką neaiškiai suniurna ir galvą toliau panardina į kompiuterio monitorių. Akys vagiliškai nuklysta ekrano link – vyksta intensyvios, nepertraukiamos internetinės tarpgalaktinės studijos apie NSO bei ateivių įtaką žemės gyventojams.

Vos iškėlus koją iš kambario, kūliavirsčiu versdamasis atrieda Žvangutis. Kelių mėnesių šunytis spalvoja dieną klampiai sodria medaus spalva bei širdin drabsto džiaugsmo seiles.

0 komentarai (-ų):