2008 m. spalio 31 d., penktadienis

Lijiang upė, Kinija


2008 10 26

Prieplaukoje lūkuriavo gal 50 laivų, kurie netrukus prigužėjo turistų. Visi jie – kinai. Užsieniečiams skirtieji laukė keletą kilometrų tolėliau..ir buvo dvigubai brangesni. Tik įžengus į salę, buvom maloniai sutikti stalo kaimynų – geriausios vietos prie lango be žodžių buvo atiduotos mums. Atseikėjusios iš savo krūvelės, moteriškės pažėrė po saują keptų saulėgrąžų. Su likusiais kaimynais jomis nesidalino.

4 valandos Lijiang upe. Mistiškas uolų koridorius slinko iš lėto, už kiekvieno vingio iš rūko išnirdavo naujas stebuklas. Lietus skandino melancholijoje, mus plukdydamas vaizdingoje migloje. 84 kilometrų kelias tarp Guilin ir Yangshua dovanoja tūkstančius įspūdingų viršūnių, kaskart atrodančių vis kitaip.

Gidei paskelbus, jog plaukiam pro “ Devynių arklių kalną” arba “ Upinės sraigės kalvą” visi masiškai puldavo fotografuoti. Mes kaip kokie nevykėliai įamžinom bevardes, tiesiog mums patikusias viršūnes. Net “Berniuko – pieštuko” negalėsim parodyti..per didelė konkurencija buvo prie laivo krašto.

Grupė baltomis vienodomis kepurėmis pasipuošusių keliauninkų. Išsiskiriančiai ramūs. Turbūt kartu jau keliauja kokią savaitę, bet vienas kito be baltos kepurės nėra matęs. Jei kuris nors netyčia nusiimtų – likusieji nepažintų. Ir vardų nespėjo pasakyti.“ Ruda dėmė dešinėje, gal galėtumėt paduoti arbatos?”…

Šeima mus pavaišino apelsinais. Bet jų nedavė moteriškėms su saulėgrąžomis.

Prie vieno stalo draugai pliekia kortomis. Visas keturias valandas. Dažniausia asilu lieka vienas ir tas pats. Tada raukosi bei niršta. Ir labai garsiai juokiasi bei pirštais bado kitus, kai laimi pats. Taip buvo 2 kartus. Per 4 valandas. Pro šalį slenka nepakartojami vaizdai. Žaidėjai apsidairė laivui sustojus. Vienas ir tas pats liko su 2 kaladėmis rankose. Asilas?..Sugižęs išlipinėja.

Kruizui pasibaigus siūlė pirkti DVD su filmuotais upės bei kalnų vaizdais. Kortuotojai susidomėjo.

Yangshuo. Miestelis prie upės ir kalvų. Po didmiesčio šurmulio tikra atgaiva. Planavom pasilikti dienai. Pasiliksim 5. Užbūrė.

0 komentarai (-ų):