2008 m. spalio 31 d., penktadienis

Guangzhou, Kinija


2008 10 22

Kinijoje arbatpinigių turbūt niekas nepalieka. Bent jau mes nematėm. Mūsų viešbučio berniukas net išsigando, kai išsiregistruodami norėjom jam atsidėkoti už pagalbą. Nuleidęs akis vis kartojo „no no no“. Net mes patys pasijutom nepatogiai, jog elgiamės kaip tikri kapitalistai. Bet jau negalėjom trauktis. Berniukas mus išvadavo iš nemalonios situacijos ir pinigėlius paėmė. Savo mobilųjį telefoną puošia savo paties nuotrauka. Joje šneka telefonu..

Goungzhou širdyje yra kitokio pasaulio priminimas – sala, kurioje ankščiau namus statė ir gyveno įtakingi užsieniečiai. Architektūroje jaučiama labai stipri prancūzų, ispanų, portugalų įtaka. Kultūrų kokteilis. Lengvas priminimas apie namus. Pirmą kartą pamatėm tiek daug užsieniečių. Galbūt juos atviliojo „Starbucks“ kavos kvapas. Ir visagalis bevielis internetas.

Norėtųsi tikėti, jog ne Angelinos Jolie pasekėjai vaikinasi kinų vaikus. Ir ne dėl to, kad dabar tiesiog taip madinga. Šiandien matėm gal kokias 5 tokias amerikiečių šeimas su siauraakiais mažyliais. Visi vos žengią pirmuosius žingsnius. Nežinia kaip dažnai jų kojytės mins Kinijos žemę..

Sala nusėta ypatingo išraiškingumo skulptūromis. Storulis amerikietis, apsikarstęs dangų remiančiais fotoaparatas, žvelgdamas į mano fotografinius bandymus šypsojosi į ūsą. Kas kaip moka, tas taip šoka.

Paupyje žmonės snūduriuoja išsitiesę ant suolelių. Kažin kiek čia iš jų pasilieka nakčiai.

Europietiška salelė kažkuo traukia jaunuosius. Kaip magnetas. Didžiulis. Matėm turbūt apie 30 jaunųjų porų. Visos nuolankai klausė fotografų, kurie iš jų darė vaškinių figūrų muziejaus eksponatus. Kimšta persikais žuvis. Jausmas kažkur paliktas šeštadieniniame pokylyje, kai pjaustydami triaukštį tortą, prisiekinėjo amžiną meilę. Kai kurios jaunosios paskubomis suknele buvo tiesiog užsivilkusios ant džinsu. Ir avėjo baltais sportiniais bateliais. Nuotraukoje to vis tiek juk nesimato.

Moksleiviai besąlygiškai paklūsta maršo ritmui. Bei mokytojui. Taikliai žygiuoja sulyg kiekvienu būgno dūžiu. Šventei bus pasirengę puikiai. Bent jau išoriškai. Po vienodom uniformom slepiasi tie patys valiūkiški vaikai.


Naktinis autobusas į Guilin nustebino pilnai išsitiesiančiomis vietomis. Kinai labai jausmingi..labai greit ir garsiai šneka.

0 komentarai (-ų):