2008 m. spalio 31 d., penktadienis

Guangzhou, Kinija


2008 10 21

Kavos nebeieškojome, todėl pavyko išvengti rytinio čefyro gurkšnio.

Kartais apima neviltis dėl nesusišnekėjimo. Mūsų viešbučio berniukas, ties kažkuria vieta pametė anglų kalbos siūlą. Šiandien užtrukome jau 1,5 val. Bandėme sužinoti galimybes kaip nuvažiuoti į Guilin. Viešbučio apačioje įsikūręs „Business centre“ pasirodo teikia ir kelionių agentūros paslaugas.

Lengviau bilietą nusipirkti stotyje. Joje. pasitiko išvykimo/ atvykimo grafikų švieslente. Vien kinų rašmenimis. Mergaitei pakeliui į stotį sugedo lagaminas, bei atsivėrė visu savo grožių. Lagamino gaminimo šalį nutyli istorija. Buvo gaila.

Įėjus į turistų informacijos centrą pasigirdo keistas cypimas, panašus į “iujjjjjjjj”. 9 salės darbuotojos sugebėjo dingti per 7 sekundes. Liko 1, kuri paprašė ateiti po valandos, kai po pietų grįš kita mergina, kuri šneka angliškai. Mes bandė ją įtikinti, jog ji ir pati gerai šneka ir mes ją puikiai suprantam. Nepasidavė. Ji tikrai šnekėjo kelis kartus geriau, nei mūsų viešbučio darbuotojai visus kartu sudėjus. Į turizmo ofisą užsukusiai moteriai iš Singapūro (mes čia patys taip sugalvojom), paaiškinom kur yra penkių ožkų statula. Paslaugioji informacijos teikimo mergaitė suglumo ties anglišku žodžiu “ožkos”. O mes puikiai prisiminėm vakarykštę fotografija su visa kinų klase. Prie tų pačių ožkų.

Vėl klaidžiojom po Yuexiu parką. Medžius laistė chemikalais iš važiuojančios mašinos. Norėdami praeiti, žmonės bėgdavo. Lėkėm ir mes. Bet mus aplaistė. Ilgą laiką neturėsim jokių parazitų.

Buvo nebe pirmadienis ir mums pavyko nueiti į Guangzhou meno muziejų. Piešiniai ant stiklo, ypatingai smulkus siuvinėjimas, porceliano subtilybės. Man patiko, Martyną apėmė miegas. Prabudo kitoj ekspozicijoj, kur buvo eksponuojami meteoritai bei visokių dinozaurų skeletai.

Per televizorių rodė reportažą, jog Kinijoje buvo atlikti naujo lėktuvo bandymai. Skrydis truko 10 min, ir buvo “without any probems”. Pigių skrydžių bendrovė „OK“...

Kiekvieną dieną pagaliukais valgom vis geriau. Kiniško greito maisto restoranas sužavėjo. Ypač antis.

0 komentarai (-ų):