2008 m. spalio 31 d., penktadienis

Guangzhou, Kinija


2008 10 20

Vėl sugebėjome nusipirkti čefyrą su pienu. Tiesiog štai tokia ryto pradžia.

Parkuose skraido milžiniški drugeliai. Iš toli galima sumaišyti su kokiu varnėnu.

Yuexiu parkas stebino savo dydžiu bei įvairove. Atėjom trumpam. Praleidom beveik visa dieną. Ne veltui tai didžiausias miesto parkas Kinijoje. Keletas ežerų, gėlių sodai, kalvos, koplyčios, didžiausias matytas futbolo stadionas, daug žmonių, keli muziejai. Kadangi meno muziejus buvo uždarytas (pirmadienis)..susigundėm istorijos muziejumi. Akivaizdu, jog Kinija buvo civilizacijos lopšys. Ir nuojauta kužda, jog po kokių 100 metų ji bus išlindus iš pogrindžio bei įrodžius savo vertę pasauliui. Ir vėl nustebino vaizdas. Daugiaaukščių jūra kiekvieną kartą gali būti kitokia. Ir yra.

Moterys ir šiame parke repetavo visokius šokius. Man be galo gražu. Šįkart visos buvo persiavusios vienodais raudonais bateliais, kasdieniniai kantriai laukė po suoliukais.

Vyrai statė drakono šokį. Turbūt tai buvo pirmas susitikimas. Pagrindinis atlikėjas kažkaip juokingai kilnojo didžiulę kaukę. Dar kartą įrodymas, jog svarbiausiai darbas, pasišventimas ir noras. Po kurio laiko būgno dūžis skambėjo visai ritmingai.

Kinai tikrai labai sportiški. Kai kurie vaikšto atbulomis.

Kinietė mergaitė paprašė su mumis nusifotografuoti.Pasirodo su visa jos klase. Prie 5 ožių. Tai Goungzhou simbolis. Simboliška.

Beijing gatvė raudonuoja nuo šimtų žibintų. Iš grindinio purškiami šalti vandens garai, kurie puikiai gaivina. Didžiulė apsipirkimų vieta. Nors aplink prabangios parduotuvės, iš kažkur vis išdygsta gatvės prekeiviai, kurie atkakliai siūlo “geresnes” prekes iš “po prekystalio”. Visos prekės išdėtos lapuose/ menių. Man kažkodėl vis siūlė pirkti rankinuką, Martynui laikrodį. Ir taip gal kokį 11 kartų. Niu nereikia mums to laikrodžio. Laiko mes turim..ir statuso visuomenėje deklaruoti nenorim.

Visą valandą bandėm prasitęsti dar vienai nakčiai kambarį. Gal nemokam piešti. Aiškinti tai jau tikrai. Prasitęsėm.

0 komentarai (-ų):