2010 m. balandžio 16 d., penktadienis

Turgaus diena bei mėlynės. Sagada, Filipinai

Trys kertiniai dalykai, be kurių mūsų kelionė prarastų žavesį yra: patogi nakvynė, skanaus maisto užeigos netoliese bei turgus. Labai žemiška. Šįkart noriu papasakoti apie turgų, galbūt todėl, jog jis Sagadoje labai spalvingas. Ypač šeštadieniais, kai iš aplinkinių kaimų suguža pardavėjai – jau nuo ankstyvo ryto girdėti triračių ir džypnių burzgimas. Kartais iš lygumų krašto atkeliauja įvairiaspalvės pintinės, mediniai šaukštai ir plaušinės. Pilni maišai prinokusių mango, sultingos morkos, kriaušės, sprogstančios papajos ir netgi pilni kibirai mėlynių!  Sunku patikėti, nes Azijoje kol kas neteko jų matyti. Ir mėlynės netgi kvepia teisingai – šiek tiek pušimis, klampia samana bei Lietuva. Čia pat galima nusipirkti su jomis suminkyto pyrago, saldžių ryžių paplotėlių bei atsisėdus atokiau žiopsoti. Hello, Hello-Hello! Nepraeisi nepastebėtas. O čia jau atskira istorija, kiek tokių indelių sutaršome per dieną – tarkuotas ledas, pjaustyti šviežūs bei džiovinti vaisiai, šlakas kokoso pieno, įvairiaspalvė žėlė, makaronai ir žinoma nemažai cukraus. Turbūt nelabai higieniška, nes ledas laikomas čia pat puode po suolu. Ir rankų pardavėjas neplauna vos pačiupinėjęs pinigus, tačiau ledo drožles į stiklines visuomet paspaudžia delnu. Vienkartiniai šiaudeliai tvarkingai sudėti šalimais, visi kaip susitarę pakramtytais galais.

6 komentarai (-ų):

Saulius rašė...

Sveiki, jau ne pirmą kartą paskaitau šį blogą. Labai gražu ir tikra. Linkiu didžiausios sėkmės šioje nepaprastoje kelionėje ir įspūdžių virtinėje!

Namučiai rašė...

Mėlynės Azijoje. Kiek daug nežinom, kol sėdim namuose. Kaip mažai įsivaizduojam ir suprantam, kol nepačiupinėjam...

Laimona rašė...

Sauliau, o pasirodo ir tu esi didžiulis Azijos gerbėjas - vakar ilgokai klaidžiojau po tavo užrašus. O Japonijos įspūdžiai dar tokie šviežūs! Apie kitą kelionę jau galvoji? Jei tai bus Azijoje, žiūrėk gal dar ir susitiksim kur;)

Laimona rašė...

Kaip smagu, kad Namučiai mus vis paskaito:)

Saulius rašė...

Sveika, Laimona! Taip, Azija... kažkas ten yra, nes tik grįžęs namo, jau pasiilgstu (kaip keista, tik išvažiavęs, pasiilgstu ir Lietuvos), o kiekvienas pavadinimas ar pamatyta vieta, įsispaudžia ir nebeišsitrina:> Apie kitą kelionę - taip, ji jau sukasi mano galvelėje, nors šią vasarą dar labai noriu įlipti į aukštą kalną. Skaitysiu tavo/jūsų blog'ą - jis puikus!Nepaprastai džiaugiuosi, kad yra žmonių, kurie rašo. Iš ten, ir iš čia, bt rašo kažką savo - vadinasi pasauly dar yra svajotojų...

chey rašė...

"orla kiely" sketis :)