2010 m. balandžio 25 d., sekmadienis

Fotografavimo ypatumai Filipinuose

Fotografuotis filipiniečiai mėgsta. Dar ir kaip. Pajūryje galima net paspringti nuo nuolatos šokinėjančių į orą žmonių vaizdų. Čia juk tikras darbas – vienu metu pašokti penkiolikos žmonių kompanijai, nepamiršti visiems šypsotis, įtraukti išriedėjusius pilvus bei.. fotografui laiku suspėti nuspausti mygtuką. Visuomet tokioje didelėje kompanijoje atsiras koks nors inkaras, kuris visai ne laiku už rankovės žemyn nusitemps  kaimyną, taip kuo giliau užkapstydamas visas komandines pastangas. Po kokių trijų valandų atkaklių bandymų, kažkas lyg ir pavyksta..tačiau savo atvaizdu nepatenkinta viena dalyvė - turbūt net nereikia sakyti, jog visi pašokimai urmu kartojami toliau. O kokie įdomūs vakarai! Ant dviejų delnų atsargiai laikant besileidžiančią saulę arba švelniai apkabinus šalimais stūksančia kalvą. „Hey, miss, photo photo“ – įkandin šaukia, norintys būti nufotografuoti, pasitempę berniukai. Man tai smagu, negi gaila. Ypač kai vėliau  visi entuziastingai padėkoja ir mojuodami linki gero kelio. Fotografija suvienija, visai nepažįstamus, pro šalį ėjusius žmones – patys pamatysite nuotraukose apačioje. Pastabus skaitytojas atkreips dėmesį į paskutinės nuotraukos antroje eilėje esančią merginą – dar akimirka ir ji tikrai atrastų išeitį kaip pašalinti kliūtį ir pilnai sudalyvauti masiniame renginyje.

4 komentarai (-ų):

Namučiai rašė...

Bendraujantys ir kompleksų neišvarginti žmonės. Įsivaizduoti tokį ekspromtą Lietuvoj - niekaip!

Saulius rašė...

Jo, Laimona, tavo foto vis tobulėja ir tobulėja :) Tuoj bus visai neblogas fotodienoraštis :) Bet ir tekstų neapleisk - jie tokie įdomūs, saviti, pilnai išgyventi ir.... labai įtaigūs, kad norisi viską pačiam pamatyti :)

Kitas Saulius rašė...

Gražu. Ir Lietuvoje ekspromtai vyksta!:) Patikėkite, tikrai...

Laimona rašė...

Sauliau,kai bebūtų, vis tiek eisim kokios arbatos, daug foto klausimų turėsiu :)o ir ekspromtą dar reiks būtinai kokį susukti. Gi linksmiau su jais:)