2009 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Indijos vandenyno bangos. Tangala, Mirisa. Šri Lanka


Sėdint ant Indijos vandenyno kranto ir žiūrint į siautulingas bangas, žmonių nuolatiniai puikavimaisi naujais technikos išradimais kelia juoką. Žmogus savo protu pergudravo gamtą ir valdo pasaulį? Prieš penkerius metus, lygiai toje pačioje vietoje, tolumoje galima buvo išvysti artėjančią vandens sieną – trijų aukštų namo dydžio banga nuplovė viską, kas pasitaikė pakeliui – namus, žmonės, vaikišką raudoną dviratį, netgi traukinį, kuriame buvo 1700 keleivių.  Tuo metu Šri Lankoje nuo cunamio žuvo per 40 000 žmonių. Dar dabar vaikštant atokesnėmis nuo kranto gatvėmis, galima išvysti anąkart išmestas didžiules valtis, laivus – bangos viską nutėškė net už 5 kilometrų. Ant šito kranto suprantu, kokie mes esam maži. Žiūriu į žemėlapį ir kitame vandenyno krante matau tik Antarktiką. Čia pradedu rimtai mąstyti, jog vienintelė religija, turinti aiškų, protu suvokiamą pagrindą, yra pagonybė.

- Praeidama pro šalį, moteris ištiesia ranką : „- duokit 1000 rupijų“. Už tuo pinigus čia galima būtų išsinuomoti kambarį viešbutyje ant vandenyno kranto ir 3 kartus sočiai pavalgyti. 

- Viešbutyje telefonas užrakintas medinėje dėžėje taip, jog nebūtų galima paskambinti be direktoriaus žinios. Atsiliepti gali kiekvienas. 

- Žibintas apšviečiantis gatvę įjungiamas prie jo priėjus ir paspaudus jungiklį, lygiai tokį patį, koks naudojamas kambaryje uždegant šviesą. 

- Žmonės nešiojantys akinius nejučiom sukelia šypseną – pastarųjų stiklai labai blizga bei atspindi viską, kas yra aplink – bandeles su kiaušiniu, ant jų tupinčias muses, paplūdimio smėlyje įsiraususias karves, kitus, pro šalį einančius blizgančiais stiklais akinius.

- Nusipirktas bandeles dažniausiai susuka į mėlynu rašalu prirašytus mokyklinio sąsiuvinio lapus.

- Turtingesni vyrai laisvalaikio drabužius renkasi kaip susitarę – labai trumpi balti šortai, bei labai ilgos baltos kojinės.








6 komentarai (-ų):

Namučiai rašė...

Ar bangos ne per didelės tam šiek tiek kaulėtam ir blyškiam lietuvaičiui ir fotografei, nors ji ir saugiai tupi ant kranto? O pas mus viskas apšerkšnijo ir jokia banga nepavojinga...

x rašė...

čia Martynas bangose?? net nepažinau:)

Unknown rašė...

Bangu grozis ir skaidrumas!!!!

Laimona rašė...

Bangos didžiulės tikrai:) Lietuvaitis stiprus ir moka gudriai pranerti pro bangos apačią. Beveik visada:) o man tai ir ant kranto visai smagu:))))) Ir dar buvau susiradusi tokią didelę, smėlyje išraustą, duobę prie uolų - mirkdavau ten - kaip geriausias džiakuzi:))) saugu ir ramu:)

Rita rašė...

O kas ten per grazuolis Mauglis Indijos vandenyno bangose!
O ponia Maugliene, jus tik rashykite, rashykite, nes Jums stebuklingai gerai sekasi tuos zodzius delioti.

Laimona rašė...

Ir tau gražus tas Mauglis?? :))))) Rita, šiandien visą dieną lyja,tai ir puoliau rašyti:) gal dar kada užlis iki Kalėdų:) arba po jų tai jau tikrai:)Melaka!!mes čia kaip namuose..kasdien valgom Mani pyragus ir sausainius.ojjj:)