2009 m. kovo 16 d., pirmadienis

Mae Hong Son, Tailandas



2009 02 19

Beklaidžiojant senojoje šventykloje ir pučiant dulkes nuo čia pat įsikūrusio muziejaus eksponatų, žvilgsnis nejučia užkliūva už širdžiai miela tvarka sudėliotų spalvų – geltona, žalia raudona. Shan - Birmos (dabartinio Myanmar), plotu didžiausios administracinės dalies, vėliavos vidurį puošia baltas apskritimas. Visa kita – kaip namie austa. Tolumoje pakvipo spirgais ir bulviniais blynais. Gal kaip tik šiandien į Lietuvą grįžo pirmasis vieversys, už skverno parsitempdamas pavasarį.

Vyrai visą dieną darbuojasi – paskendę kaitroje bei prakaito laše, betonuoja pagrindinį įėjimą į senovę menančią šventyklą. Vakarop, pėdinant pro šalį, akys užkliūna už gražiai stingstančio betono bei dar gražiau įsispaudusių praeinančio šuns pėdų. Tarsi nerašytas kvietimas prisijungti. Dvi plaštakos, supratingai greitai įspaudė savo atvaizdus bei nesidairydamos nuskubėjo nusiprausti į čia pat tyvuliuojantį tvenkinį. Ryte vyrai mirko kitame prakaito laše bei iš naujo betonavo praėjimą.

Pyragėliai iš lipniųjų ryžių bei mėlynių uogienės, apibarstyti cukruje mirkytomis šviežiomis kokoso drožlėmis; aliejuje keptos miniatiūrinės spurgos iš saldžiųjų bulvių; aštriosios salotos; moliūgų kepsniai; ant grotelių kepta žuvis, atšaldytos kakavos gėrimai, vaisinis kokteiliai – kasdieniški vakarinio turgelio džiaugsmai, kuriuos mums įsuka į palmių lapus, taip paruošdami lauknešėlį išsinešimui. Gėrybes skanaujam tvenkinio pakraštyje esančioje pavėsinėj, akimis nardydami vakarėjančio dangaus atšvaituose.

Už lango pasigirsta nedrąsus katės miaukimas. Atkiūtinusi aplūžusiais stogais, murkdama trina savo raina kailį į tinklelį, saugantį mūsų būstą nuo visokių įkyrių skraidūnų. Keistas šiltas vakaras. Trise.

Ant kambario sienos kabo mėlynas drakonas, siuvinėtas sidabriniais žvynais.

Šaligatviu žingsniuoja baltas pudelis, ryškiai violetinėmis ausimis. Milan/Tokyo/London/ Paris New Look 2010?

2 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Laimona rašė...

Nedėkite reklaminių nuorodų, visiškai neturinčių nieko bendro su šio blogo turiniu. Tokie komentarai bus pašalinti:)