2009 m. liepos 16 d., ketvirtadienis

Halong Bay, Cat Ba sala, Vietnamas




Pasirodo, tas 5 litrų talpos į laivą tempiamas butelis buvo sklidinas ne vandens. Ant denio linksmai rangosi Degtinė bei 9 vyriškiai. Moterys nepaliaujamai juokiasi susidėjusios su alaus skardine. Juokiasi ir rausva skrybėle su kaspinu gale pasidabinęs raumeningas vyras. Pro šalį slenka šimtai, iš vandens išnyrančių uolų, plaukiojantys namai bei netylančios dainos laive. Į 5 valandų pasiplaukiojimą tarp mistinio gamtovaizdžio išsiruošėm su dainingu darbo kolektyvu. Vietname dainuoja visi. Ir ryte, ir vakare. Karaoke motyvai iš paskos seka autobuse, vėliau persikėlia į uolų apglėbtą paplūdimį.

Kai dar neprašvitus, 4.30 pasigirsta klegesys - apsiverčiam ant kito šono. 6 valandą, vedini savo gudraus, iš vakaro apgalvoto plano, pėdinam pajūrio link. Planas išmintingas: norėdami nesiplakti bangose kartu su šimtais skrybėlėtų, ir dar kitu šimtu neskrybėlėtųjų, kelsimės anksti. Anščiau nei į darbą. Kad diena būtų gaivi, kvepėtų vienišom bangom ir brėkštančiu rytu. Vietnamiečiai buvo sugalvoje kitą planą. Kur akys užmato tyvuliuoja žmonių jūra, vieni per kitus besivoliodami brūžinasi į krantą. Ir taip visas mūsų ten praleistas rytus, dienas ir vėlyvas popietes. Šlapi smėlini rankšluoščiai sudėti į juodus „diplomatus“ keliauja nešini vakarinėms dainoms pasiruošusių šeiminkų.

Pelningiausias verslas pajūryje – fotografo paslaugos juostiniu fotoaparatu. Tas vienintelis kadras būna pats geriausias. Ypač amatininkus džiugina gausios draugų kompanijos – 1 mygtuko paspaudimas – 12 vienodų kopijų.

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

labai idomu, aciu