2008 m. spalio 31 d., penktadienis

Longji, Kinija


2008 10 28


Trijų valandų kelias, ankstų rytą prasidėjęs Yangshuo, driekėsi Longsheng krašto link.

Oras dvelkė saulėje džiūstančias čili pipirais, juodavo senų juodų čerpių stogai.

Šimtmečius formuojamos ryžių terasos kvietė žvilgsnį kuo ilgiau klajoti nesibaigiančiais vingiais. Klajojom ir mes – tūkstančiais laiptelių, aukštyn žemyn. Ryžių želmenys buvo neseniai nupjauti, todėl vaizdai buvo šiek tik kuklesni nei katalogo pristatyme. Bet vis tiek kvapą gniaužiantys. Diena pasitaikė karšta, kilo rūkas. Tolumoje juodavo Ping An senovinis kaimelis, kuriame ir šiandien verda gyvenimas. Jis gyvesnis ir dėl užsukančių turistų. Siūvinių, mezginių bei kitokių spalvingų grožybių galerijoje galima net pasiklysti. „Heliou! Liuka liuka!!!“ lyg aidas atsikartoja vietinių moterų lūpose. Gražu. Bet žvilgnis vėl ir vėl kliūva už gamtos ir žmogaus sukurto derinio – „Septynių žvaigždžių, lydinčių mėnulį“ ryžių terasų. Beveik kilometro aukštyje vingiuojančias žaliasias juostas supa net 1900 m. aukščio kalnai. Galima kopinėti be pabaigos – už kiekvieno posūkio atsiveria vis kitoks piešinys. Taip ir kviečia užsibūti ilgėliau, bei pavakaroti prie arbatos vienoje iš vaizdingų kavinukių.

Moterys, niekada nekerpančios savo plaukų, kaip išprotėjusios bruka atvirukus su savo atvaizdais. Visų jų plaukų ilgis ne trumpesnis, nei 1,5 metro. Ilgiausias kasas nešioja 85 metų senutė, kuri per visa savo gyvenimą plaukus trumpino tik vieną kartą. Galvą visos plauna du kartus per mėnesį..Bent jau tai intriguodama sakė gidė. Varno juodumo plaukai blizga net iš toli bei atrodo tikrai gražiai. Jų savininkės viena po kitos mus palydi keiksmais, jog neperkam tų atvirukų. Kad kelelis nedulkėtų.

Kartu autobusėliu važiavo buvęs komunistų partijos pirmojo sekretoriaus pavaduotojas. Tai žaižaravo jo pavyza, bei išskirtinė šukuosena. Plaukai nuo pakaušio nurėžti lyg pjautuvu. Įspūdinga. Martynas mano, jog jis bijo vaiduoklių. Aš irgi linkus tuo tikėti.

Komunistų partijos pirmojo sekretoriaus pavaduotojas bijo ne tik vaiduoklių. Bet ir kabančių tiltų. Tuo įsitikinom.

Gidė kalbėjo labai daug ir labai greitai. Jai atrodo, jog ji labai gerai moka anglų kalbą. Turbūt taip ir yra. Bet nei vienas užsienio turistas jos pasakojimų nesuprato daugiau nei 6 procentus.

Autobusui sustojus nors 10 min. Vairuotojai iškart buriasi i kortų turnyrą.


Per televizorių rodė reportažą, kuriame, vyras pasakojo apie Microsoft office „Windows“ subtilybes. Į atlapą buvo įsisegęs pakalnučių bei paparčio kompoziciją. Kitame siužete kalbėjo moteris, kostiumėlį papuošus didžiuliu orchidėjos bei sausučių komplektu. Tai labiau jau panašėjo į puokštę.

Važiuojant pagrindine gatve visi namų fasadai yra šviežiai nudažyti, arba dažomi. Kiti 3 namo šonai tuo pasigirti negali. Antroje eilėje esantys dažų neragavę jau daugelį metų.

Kiekvieną kartą vėjui nupūtus 26 plaukus nuo viršugalvio, vyras staigiais judesiais dėlioja juos į vietą plikėje. Po to lėtai apsidairo.

Panda atsivedė dvynukus.

0 komentarai (-ų):